Zorgverzekering Stad Holland

Je kunt er niet meer omheen: het zorgseizoen is weer in volle gang. Weer een goed moment om na te gaan of je huidige pakket nog past bij je huidige wensen en behoeftes.  Graag informeren wij je over de wijzigingen bij onze verzekeraar Stad Holland Zorgverzekeraar welke tevens in 2024 verandert naar een combinatiepolis. Onderstaand wat meer informatie omtrent deze verandering. 

Nieuws
Datum: 04-12-2023

Stad Holland had in 2023 de goedkoopste restitutiepolis. Hierdoor zijn veel gebruikers van niet-gecontracteerde GGZ, vaak op advies van de GGZ-aanbieders, overgestapt naar Stad Holland. Daardoor zijn de GGZ-kosten bij Stad Holland gestegen van 25 miljoen euro naar 55 miljoen euro. Het budget van de overheid om deze kosten te dekken is niet in gelijke mate mee gestegen. Ook de kosten voor wijkverpleging zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Voor 2023 kon Stad Holland deze kostenstijging nog zelf opvangen uit de reserves, maar zonder aanpassingen in de basisverzekering zou dit bedrag in de toekomst een extreme verhoging van de zorgpremie van Stad Holland betekenen.

In het belang van solidariteit en de betaalbaarheid van de verzekering voor alle verzekerden heeft Stad Holland daarom gedwongen moeten besluiten om de restitutiepolis om te zetten naar een combinatiepolis voor de GGZ-zorg en de wijkverpleging en daarmee helaas ook afscheid moeten nemen van een stukje vrije artsenkeuze. Voor de overige vergoedingen verandert er overigens niets.

Met een combinatiepolis ben je nog steeds vrij in de keuze van een zorgverlener en heb je de voordelen van gecontracteerde zorg. In het enkele geval dat je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, vergoedt Stad Holland deze rekening zoals je gewent bent (volledige vergoeding tot het marktconforme tarief). Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverleners in de wijkverpleging en GGZ, dan geldt er een vergoeding van maximaal 75% van het NZa-tarief. 

Waarom wij zo tevreden zijn over Stad Holland:

  • Verlaagd eigen risico van € 375,-
  • Geen medische selectie op de aanvullende verzekeringen
  • Gespreid betalen van het eigen risico mogelijk
  • Hoge klantwaardering
  • Gemakkelijk declareren; via de app, online of per post
  • Beschikbaar voor iedereen; telefonisch, per mail, via WhatsApp of via ons
  • Complete aanvullende pakketten

Wijzigt jouw situatie dan zorgen wij ervoor dat je altijd de juiste dekking behoudt. Uiteraard heb je zelf de mogelijkheid om alvast een berekening te maken via de onderstaande link, maar schroom niet contact met ons op te nemen voor advies. 

Premie berekenen

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag