Mobiele elektronica wat is verzekerd via je inboedelverzekering?

Je nieuwe telefoon valt per ongeluk, de laptop van je kind wordt gestolen op school. Er zijn heel wat mobiele apparaten die al snel veel kosten. Veel van deze gebeurtenissen niet standaard gedekt op de inboedelverzekering. Met de module Mobiele elektronica zijn smartphones, laptops, tablets en wearable devices van het hele gezin goed verzekerd. 

Meisje is geschrokken en heeft een mobiele telefoon in haar hand waarvan het glas gebroken is
Nieuws
Datum: 05-07-2024

Maakt je kind geregeld gebruik van jouw dure smartphone of tablet? Of heeft jouw kind toevallig een smartwatch gekregen als verjaardagscadeau? Stiekem geven we onze kinderen veel kostbare zaken. Echter kan het zomaar voorkomen dat er een keer iets gestolen, verloren of beschadigd wordt. Dit kan thuis gebeuren of onderweg. 

Wat valt er standaard onder de inboedelverzekering? 
Zonder de aanvullende dekking mobiele elektronica is er een beperkte dekking. Dit betreft diefstal, brand, sotrm en water. Hierin zijn dus niet de huisongelukjes zoals vallen en stoten gedekt. 

Mobiele elektronica dekking, wel en niet verzekerd
De schades als gevolg van normaal gebruik vallen hierbij uiteraard niet onder de dekking. Denk hierbij aan krassen, slijtage en veroudering. Daarnaast is opzet ook uitgesloten. Wel is via deze aanvullende dekking vallen en stoten gedekt en tevens ook schade en diefstal buitenshuis in heel Nederland. Bij sommige verzekeraars betreft dit zelfs Wereldwijde dekking. 

Het is dus belangrijk goed te kijken naar de huidige dekking van je inboedelverzekering en te kijken of deze aanvullende dekking ook gewenst is. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag