Je reisverzekering weer helemaal up-to-date!

"Klaar voor de vakantie? Ontdek welke reisverzekering bij jou past! Met de vakantie voor de deur, is het tijd om te kijken of jouw reisverzekering nog up-to-date is. Niet alleen voor een reis naar het buitenland, maar ook voor vakanties in Nederland biedt een reisverzekering dekking. Maar welke moet je kiezen: doorlopend of kortlopend? En welke extra dekkingen heb je eigenlijk nodig? Hier vind je alle antwoorden!

Campagne vakantiegevoel; afbeelidng van paspoort, vliegtuig, wereldbol, koffer en verzekeringsparaplu op een gele achtergrond
Nieuws
Datum: 30-04-2024

Ga met een gerust hart op reis met een reisverzekering
Een reisverzekering staat klaar voor onverwachte situaties tijdens jouw vakantie. Als je er nog geen hebt, is het hoog tijd om er een af te sluiten. Hoewel het niet verplicht is, is het wel verstandig. Niets is immers vervelender dan een gestolen telefoon of verloren bagage tijdens je vakantie, vooral als je niet goed verzekerd bent!

Doorlopend of kortlopend: wat past bij jou?
Je gaat vaker op reis dan je denkt. Of het nu een weekendje weg is, een weekje wintersport of twee weken zonvakantie, voor al deze trips is een reisverzekering geschikt.

Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door (totdat je deze opzegt). Hiermee ben je op iedere vakantie die je maakt tijdens de looptijd van je verzekering gedekt voor schade. Kies je voor een kortlopende reisverzekering? Dan ben je alleen gedurende een vooraf bepaalde periode verzekerd. Vaak sluit je deze af voor een specifieke vakantie.

Ga je langer dan twee weken per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger en regel je in één keer dekking voor het hele jaar!

Welke aanvullende dekkingen zijn er?
Afhankelijk van je reis, bepaal je welke dekkingen wel of niet geschikt zijn voor jouw vakantie. Hier zijn de belangrijkste aanvullende dekkingen voor je reisverzekering:

  • Medische kosten: In Nederland is een zorgverzekering verplicht, maar voor buitenlandse reizen biedt deze niet altijd dekking. De aanvullende dekking "Medische kosten" vergoedt kosten die in het buitenland vallen.
  • Annulering: Als je onverwachts niet op vakantie kunt, ben je vaak je geld kwijt. Met de dekking "Annulering" ben je vaak gedekt voor annuleringskosten.
  • Bagage: Met de dekking "Bagage" ben je verzekerd tegen schade, diefstal of verlies van bagage.
  • Geld: Overweeg de aanvullende dekking "Geld" als je contant geld meeneemt op vakantie. Let op: vaak geldt er een maximumbedrag.
  • Pechhulp: Ga je met de auto naar het buitenland? Controleer of de dekking "Pechhulp" geldig is in jouw vakantieland. Dubbel verzekeren is zonde!
  • Rechtsbijstand: De aanvullende dekking "Rechtsbijstand" vergoedt kosten van juridische bijstand, bijvoorbeeld bij een geschil in het buitenland.

Wil je meer weten over reisverzekeringen of er een afsluiten? Laat het ons weten wanneer je hulp nodig hebt, onze adviseurs helpen je graag. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag