Goed voorbereid naar de wintersport

Naar verwachting reizen zo'n miljoen Nederlanders de komende maanden af naar een wintersportbestemming. Geldt dat ook voor jouw? Vergeet dan niet om je reisverzekering, je ziektekostenverzekering en je aansprakelijkheidsverzekering te controleren!

Wintersport; skiënd van de piste af in de sneeuw
Nieuws
Datum: 22-12-2023

Reisverzekeringen kunnen sterk van elkaar verschillen in de vergoedingen. Dat geldt zeker wanneer je een ongeluk krijgt tijdens jouw wintersportvakantie. Als de traumahelikopter je moet oppikken en je daarna liggend met een gipsvlucht naar Nederland wordt vervoerd, kunnen de kosten daarvan oplopen tot zo'n € 10.000.

Wintersportdekking

Om je tegen dit risico te verzekeren, kun je een aanvullende wintersportdekking afsluiten bij de reisverzekering. Houd er wel rekening mee dat je reisverzekeraar altijd verwacht dat je je verantwoordelijk gedraagt en bijvoorbeeld niet alleen op pad gaat of op de ski’s stapt als er lawinegevaar is.

Ook als je niet verwacht dat je extra risico loopt, is het verstandig om de dekkingen van jouw reisverzekering te controleren. Uiteraard helpen we je daar graag bij zodat de reisverzekering bij jouw eisen en wensen past.

Medische kosten

Zorgverzekeraars vergoeden de medische kosten in het buitenland op basis van de Nederlandse tarieven. Krijgt je een ongeluk, dan worden de ziekenhuiskosten dus in principe vergoed. Vaak is dat voldoende, maar in sommige landen is zorg veel duurder dan in Nederland.

In dat geval moet je het verschil bijbetalen. Je kunt je hiervoor verzekeren met een extra dekking voor medische kosten op de reisverzekering. Ook zijn er aanvullende zorgverzekeringen die zo'n dekking bieden.

Skiën en aansprakelijkheid

Op de piste gelden ‘verkeersregels’ die zijn vastgelegd door de Internationale Ski Federatie (FIS). Hou je je niet aan die regels dan kan dat gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als je op een andere wintersporter botst en die (letsel)schade oploopt.

In zo'n situatie kunt je aansprakelijk worden gesteld. Een reisverzekering dekt dat risico meestal niet. Zorg er dus voor dat ook uw aansprakelijkheidsverzekering op orde is voordat je naar de sneeuw vertrekt.

Wat vergoeden uw verzekeringen?

Twijfel jeover de dekking van jouw verzekeringen of heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag