Financieren MKB nog steeds mogelijk

We zien dat MKB-ondernemers in Nederland sneller afhaken in het proces voor een mogelijkhe financiering. Dit heeft niet alleen te maken met de voorwaarden en de kleinere kans van slagen maar voornamelijk omdat de ondernemer door de bomen het bos niet meer ziet. Gebrek aan kennis of het vinden van het juiste startpunt blijken nu 2 belangrijke punten waardoor de MKB-ondernemer niet gaat starten met het proces. Deze kennis en ervaring is er wel bij financieeladviseurs welke je kunnen begeleiden in dit gehele traject.

Nieuws
Datum: 30-10-2023

Op dit moment wordt het de MKB in Nederland niet makkelijk gemaakt wanneer je op zoekt bent naar een financiering, dit betekend echter niet dat er nog wel legio aan mogelijkheden zijn op dit gebied. Echter is wel van belang dat je iemand in de arm neemt die je kan begeleiden in dit proces, want dat het niet makkelijk is bevestigen ook onze financieeladviseurs maar dat het ons nog steeds lukt om onze klanten te voorzien van een financiering dat kunnen we nog steeds bevestigen.

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de Nederlandse ondernemers hun zoektocht staakt omdat ze bang zijn voor een afwijzing. Daarnaast zien we dat de MKB in Nederland duur leent ten opzichtte van onze buurlanden maar ook dat het voor MKB duurder is dan voor grote bedrijven. 

Er is nog steeds voldoende aanbod maar het proces is veelal ingewikkeld en dit is voor veel ondernemers geen parate kennis, daarnaast kan een financieeladviseur samen met jouw kijken wat de beste optie is gezien de huidige situatie binnen de onderneming maar ook je verwachtingen voor de toekomst. Onze financieeladviseurs kunnen dit proces voor je uit handen nemen zodat jij je kan focussen op je bedrijf en wij zorg kunnen dragen voor de financiële middelen om jouw ondernemerschap te ondersteuen. 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag